En frisk och hälsosam vinter för dej

Det är kallt ute och vii blir bara sjuka och lata nu i vinter. Jag bestämde mig för att hitta lite tips och dela med mig. Vissa av de tipsen anvämde jag för att gå ner i vikt med och varför inte börja redan nu nä det är äckligt väder ute? Älskar snö, men hatar kyla..


(S
jälv ska jag börja min hälsosamma dag på måndag.)
Här kommer 10 punkter om lite hälsa
                                                                             

  • Minst en halv timmes ansträngande motion per dag och helst varierad motion som innebär kondition, belastning och flexibilitet. Var försiktig med överträning .
  • Ät en hälsosam och mycket grönsaker.
  • Negativa tankar försvagar din självkänsla och får dej att inte bli hälsosam.
  • Vitlök Suverän mat, krydda och medicin för immunförsvaret. Vitlök dödar alla mikrober, bakterier, virus, svamp och parasiter
  • God sömn En god sömn är en förutsättning för ett starkt immunförsvar.
  • Lök Quercitin- och svavelrik grönsak som bör intas dagligen. Variera mellan stekt, ugnsbakad eller rå.
  • Blåbär Lättillgängligt hälsobär som är perfekt i en antioxidantrik smoothie eller på gröten.
  • Kokosfett Krutpaket med det starkt virusdödande ämnet laurinsyra. Bra vid matlagning, som pålägg eller i smoothie. Använd endast ekologiskt kallpressat kokosfett utan tillsatser.
  • Surkål Naturens antibiotika. Surkål ökar antal goda bakterier i tarmen.
  • Broccoli Suverän för detox, immunförsvaret och mycket, mycket mer.


    Håll huden ung, fräsh och frisk!

    Drick vatten: Vatten är viktigt oavsett vilken tid på året det är, men det är mycket viktigt på vintern. Dricka mycket vatten varje dag skulle se till att huden förblir mjuk, smidig och väl hydrerad. Intern hydrering håller hudceller fyllig och frisk.. Om vatten är tråkigt, har örttéer eller fruktjuice. Undvik alkohol och koffeinhaltiga drycker, som är torkningen.
  • Fukt: En bra ansiktskräm, lämplig för din hudtyp, är ett måste på vintern för att hålla huden smörjas. Välj ett mycket skyddande dagkräm som innehåller zinkoxid, och ger SPF30 skydd, säg till att den är oljebaserad också. Tillämpa fuktkräm efter dusch hjälper till att hålla fukt i och torka ut.

  • Exfolierar: Din hud minskar sin oljeproduktion på vintern som i sin tur orsakar torr hud. Detta kan leda till för tidigt åldrande av huden och fina linjer, samtidigt som din hud kan visas uppsvullna och grå. Därför bör du exfoliera två gånger i veckan. Detta kommer att bidra till att avlägsna döda hudceller och förhindra huden från att se trist. Gnugga inte för hårt eller för länge.

  • Varm Dusch: Börja dagen med en ljummen dusch. Håll bad eller dusch kort, begränsa dem till en per dag. Undvik hårda (typiskt färgad, doftande eller antibakteriellt) tvål och sticka med mild icke-uttorkande tvålar. Långvarig varma duschar eller långa varma bad kommer att ta bort de skyddande lipider och fett lager och bidrar till hudens uttorkning.
  • Få mer sömn: Sömnbrist tar slit på kroppen i längden. Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer dina celler inte förnyas lika snabbt. Det är då degenerativ hudens åldrande slår igenom Det skulle vara bra om du kan få minst sju, om inte åtta eller nio timmars vila en natt.

  • Balanserad kost: På vintern viktigaste näringsämnen för huden är vitamin C, vitamin B, E-vitamin, zink och magnesium.  Balanserad kost för hudvård vintertid måste innehålla frukt och grönsaker och mycket vatten.Med en multi-vitamin är också ett utmärkt sätt att hjälpa din hud med.

  • Ta hand om dina läppar: Oftast läppar lida mest under vinterhalvåret. Läpparna blir öm och nariga händer och få torr och flagnande. Du bör använda ett läppbalsam för att hålla återfuktad läpparna och hindra dem från uttorkning. Se till att du väljer ett läppbalsam som har AHA och propolis.

  • Motion: Låt inte vintern vara ett hinder för din dagliga motion. Gör din dagliga träningsrutin! Detta håller dig i form och stimulerar blodcirkulationen i hela kroppen och naturligtvis din hud.


Som sagt ska mova my fat as på måndag och undvika alltsom ska undvikas. Låt det vara en röd helg denna veckan! Följ med mig och utveckla dej själv!
Många har ju frågat hur jag har gått ner i vikt även om dem har läst mitt inlägg. Att få det bästa svaret är att du läser min blogg och hakar på! =)


Kommentarer
Postat av: reggie

bra tips..tnx

2010-11-28 @ 21:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0