Liva upp din tråkiga vinter!

Det är kallt och trist. Vi fryser och vissa av oss har till och med ingen att hålla värmen med. Det är mörkt på morgonen och grått på eftermiddagen, helt plötsligt blir det mörk igen.

                                                                                                      
Tiden
går fortare känner vi och pressen på att hitta på något kul kommer inte äns i tanken . Dem som jobbar på morgonen känner sig trötta och hängiga på jobb och andra som jobbar kvällar/nätter känner "Åhh nej , för kallt för att gå ut ".

Val av kläder blir jobbigare och extra kilon på kroppen kommer. Vad är snyggt att ha på sig nu? Varför är jag inte så motiverad att gå till träningen? Ska jag verkligen gå ut i kylan och träffa mina vänner? Fan vad trött jag blir av mörker!

Är det bara jag , eller är inte folk gladare på sommaren? Varför har vintern blivit så tråkig och trist? Vi vill sprida glädje i alla årstider, men det känns som att våra leenden fryser till is när det är så kallt.

                                                                                               
Några lösningar
som jag har fått genom att fråga runt lite ska jag skriva ner. Vi kan aldrig få reda på svar utan att utforska vår nyfikenhet genom att få reda på våra svar!

  1. Nånting som sägs stämma är om Du tänder på lampor där hemma så blir du mer pigg och mindre dyster, då mörker är deprimerande.
  2. Vill man sitta hemma och orkar inte gå ut så behöver man ju inte vara osocial bara för det! Ring vän/vännerna och bjud hem dem på film (helst komedi) och äta lite gott.
  3. Att gå på promenad nu när det är vitt och en massa mysiga lampor som lyser är bra för Dej. Frisk luft och att motionera skadar aldrig. Försök att tvinga dej själv till det även om Du inte orkar.
  4. Börja på nånting som Du inte har haft tid med innan. Ett svårt pusselspel, sy ihop en klänning , ja vad som helst du har gömd någonstans som du vill få gjort! Bara Du håller dej sysselsatt med nånting som Du tycker är kul.
  5. Nu är det snart jul och ny år, vi måste spara vartenda krona för att ha råd till julklapparna och megafesten till nyår. Men att gå ut o dansa med polarna är nånting som hjälper med! Man behöver inte gå varje helg. Gå en helg i månaden välj en fredag eller lördag med vännerna och ha roligt. Det blir minnesvärt. Eller en helt vanlig drinkkväll på baren eller hemma. 
  6. Att lyssna på possetiv och glad musik hjälper mycket. Ha roliga låtar på mobilen , ipoden eller mp3n och ta det med när Du promenerar. Även om du kör eller är hemma och städar. Disney musik som "Hakuna matata" funkar ju alltid! Sen har vi Mika också!
  7. Varför inte baka nånting gott? Prova på en ny bakelse en tråkig dag och bara njuta av den!
  8. Nånting vi alla vill ha är en kramvän! Ring upp Din gammla vän som Du saknar och be henne/honom komma över och bara ha mysigt.
  9. Glöm inte att le till folk. Ler du så får du det tillbaka och glöm inte att skratta. Skrattet gör Dig varm och glad.                                                
  10. Har man en partner så varför inte sitta hemma och tända på levande ljus? I vardagsrummet, toaletten, sovrummet och köket? Vill Ni inte sitta hemma var på ett sött cafe/resturang och sitt och mys där.
  11. Har man råd och tid kan man välja en sista minutenresa. Bara njuta och koppla av lite. Behöver inte vara låångt borta eller en dyr resa, bara en weekend så kommer man tillbaka ny och fräsch.

Det är några tips jag fick och som jag själv tänker följa!

Vill inte sitta och deppa i detta väder eller äns frysa ensam! Tror ingen vill det heller.
Klädval/-tjejer
När vi kommer till vad det är för kläder vi ska ha på oss så välj nånting mysigt.
Som en kofta, varma byxor (då menar jag inte mjukis. bara om du ska på promenad så funkar det) och uggs eller stövlar. Vi vill ju både vara bekväma och känna oss vackra samtidigt. Välj inte bara svart,grått, mörkbrunt eller nånting av de dystra färgerna. Tro inte att rosa,lila eller blått är bara till våren. Det ska man med ha på sig i vinter. Det är min åsikt iallafall.
  
Klädval/-killar
När det gäller Er killar så är det också snyggt med en kofta eller tjocktröja/polotröja. Mössor och halsduk är ett stort plus på Er! Sen att killarväljer mörkare färger är OK tycker jag men Ni kan också kombinera det med grönt eller mörklila och heta känger till!


Visst kan man kombinera det med nånting lite mer färgglatt!
Jag tycker personligen att när man har på sig mer färgglatt så sprider man värmen runt omkring sig och man får det tillbaka.


Kommentarer
Postat av: carmen

va kul att du vill delta :) !

2010-12-11 @ 03:50:21
URL: http://carmentoubia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0